Műsorszervezés: Vitelki Edit 06-30-9-351-605

Polyák Lilla életrajz

 

1976. március 16-án született, 17 éves korában költözött Győrből Budapestre, ahol 1994-ben a Madách Imre Gimnáziumban érettségizett. Mielõtt felvették volna a Színház -és Filmművészeti Főiskolára, egy évig a Győri Nemzeti Színházban játszotta Kölyök szellem szerepét a Padlásban.

A Főiskolán 1999-ben végzett Horvai István és Máté Gábor növendékeként.Gyakorlatra a Vígszínházba került, majd lehetőséget kapott a bécsi Theater an der Wien-ben, az akkor Magyarországon még ismeretlen Mozart! című előadásban játszhatta Waldstatten bárónő szerepét. Turnézott az Abba-musicallel és a Rockin' musicallel is. Végül külföldi pályafutásának (eddigi) utolsó állomása a Moby Dick című produkció volt.

A 2001/2002-es évadot ismét Magyarországon kezdte, mint az Anna Karenina musical címszereplője. Ugyanettől az évadtól kezdve - kisebb nagyobb kihagyással - játssza az Elisabeth címü musical Sissyjét az Operettszínházban, valamint a pécsi és debreceni nézők is találkozhattak vele a Valahol Európában és a Kabaré női főszereplőjeként. Beugrást vállalt a Jézus Krisztus Szupersztárba, Mária Magdolnaként. 2003-ban az Operettszínház is bemutatta a Mozart!-ot, a bárónő szerepe itt is Lilláé lett. Ettõl kezdve állandó tagja a színháznak.

Kisfia, Zsombor születése után, 2004. decemberben lépett színpadra ismét. Az Operettszínházban továbbra is játssza Waldstatten bárónőt, Capulet-nét a Rómeó és Júliában. Ő Madam de la Nagykomód A Szépség és a szörnyeteg meséjében és Hello? Igen?! című előadásban a Színésznő.A Madách Színház Volt egyszer egy csapat produkciójában Christine-t játssza, a Rudolf-az utolsó csók musical világbemutatójában pedig Stefániát, Rudolf feleségét alakítja. 2008-ban, második kisfia, Bulcsú születése után a Rómeó és Júlia musicalben újabb feladatot kapott, a Dajkát játsza. Alakításából vitalitás, egyéni humor sugárzik. Ugyanebben az évadban bemutatásra került a József és a színes szélesvásznú álomkabát Webber-musical, amiben a Narrátor szerepét kapta Lilla.

Rendszeresen fellép a Könnyű.esti Sértés színészzenekar énekesnőjeként is.

Egyenlőre két hanglemezen volt közreműködő: a Szent István körút 14. előadás cdjén és a Kolibri Színház Százegy kiskutya előadásának hanglemezén.

2006. decemberében jelent meg Mesemusical-Musicalmesék című lemeze (Janza Katával és Kékkovács Marával közösen)

Énekel a Legelő hősei, a Mackótestvér és az Eszeveszett birodalom című mesefilmekben is.

Az Adagio nevű formáció lemezeinek hangfelvétel-vezetője.